AVENTURA MATEMÀTICA 2016 A L'ESCOLA

El passat 23 de Març de 2016, els mestres d'infantil i primària del CEIP Ramón Laporta de Quart de Poblet, canviarem la rutina habitual de les aules i ens llançarem junt als alumnes a una Aventura Matemàtica en el pati.

Enguany, tercera edició, i al voltant de «Don Quijote» resultà ser una festa de convivència de jocs i resolució de problemes matemàtics.

El anar i vindre dels grups d'alumnes amunt i avall era considerable, la implicació i motivació es podia respirar.

Els xiquets d'infantil, en grups entremesclats de diferents classes, anaven rodant per les dependències del centre, canviant cada 15 minuts, resolent les propostes dels mestres i guanyant-se recompenses pel seu esforç.

En primària, amb els objectius de convivència i d'apropament lúdic de les matemàtiques, els mestres varem preparar unes 22 proves adaptades, als grups d'alumnes que «volaven» pel pati i que volien demostrar del que eren capaços.

Llevat dels premis promesos a cada classe, si completaven entre tots totes les proves,...en realitat el major premi, va ser l'esforç dels alumnes i passar-ho bé ajudant-se en grup a resoldre enigmes amb el cos o amb el cervell. En eixos moments, tingueren l'oportunitat de posar en pràctica els seus coneixements. (i el premi dels mestres va ser veure les cares de concentració, entre el nerviosisme, de fer el major número de proves en el temps donat)

Finalment, els mestres/as mateixos/as, quedem molt orgullosos/as pel treball realitzat, entre agendes realment molt plenes, enriquit per molt bones idees dels companys i la colaboracions mestres-alumnes en la preparació,desenvolupament i conclusió d'aquesta Gran Aventura Matemàtica.


Fins la propera Aventura!!!

 

GALERIA DE FOTOS